Har du koll på dina dagliga gifter?

Visste du att deodoranter innehåller aluminium?!

Aluminiumklorid är en kemisk förening av aluminium och klor. Kroppen har väldigt lätt att ta upp ämnen i just armhålan och speciellt efter rakning. Aluminiumklorid tar sig lätt in i huden och bildar en gelé som blockerar porerna och hindrar svett från att komma ut.


Varför svettas vi?

Förutom att reglera kroppstemperaturen, så har svettkörtlarna till uppgift att rena kroppen från gifter och slaggprodukter. Svett spelar alltså en otroligt viktig roll för vår hälsa. Aluminiumklorid bidrar till minskad avgiftning och rening i kroppens lymfsystem. En rening som inte fungerar leder till sämre funktion i våra organ, trötthet, dåligt immunförsvar. Aluminium förstör det centrala nervsystemet, ofta relaterat till t.ex. Alzheimers. Många av dagens deodoranter innehåller dessutom alkohol som går direkt upp i lymfsystemet.


Minskad effekt av träning

Något som också kan vara intressant, speciellt för alla oss som tränar mycket är följande. Gifter som aluminium tar platsen från protein i citronsyracykelns produktion av energi, vilket innebär sämre nedbrytning av protein och därmed sämre produktion av enzymer som medverkar i matsmältningen. Alltså, den effekten vi vill ha av proteinet vi äter uteblir. Detta leder också ofta till problem med sköldkörteln.

Jag kollade min deo här hemma, det andra ämnet i innehållet är aluminiumklorid. Hade även en annan flaska i min träningsväska, den heter ”Pure – natural mineral”, låter ju asbra! Men.. icket. Samma där, efter vatten så innehåller den också aluminiumklorid. Kasta i soptunnorna och ge er ut på jakt efter aluminiumfria deodoranter. Kan vara värt väldigt mycket i framtiden, och för guds skull till att era barn inte smörjer in sig med detta gift!


Visste du att…

– Färsk svett är nästan luktfri men om den stannar på huden utvecklas kroppslukt.

– Rött kött är den största orsaken till dålig kroppslukt.

– Nästan all tandkräm innehåller flour, ett av det största nervgifter som finns. Må va bra för tänderna, men tanken på att vi alla stoppar in detta i munnen dagligen gör mig rädd. Inte konstigt att var och varannan människa får cancer, har allergier eller liknande. Pengar går före hälsa. Så ser världen ut. Därför måste vi öppna ögonen och tillsammans förändra världen. Var och en kan börja någonstans. Jag tänker börja med mig egen hälsa och försöka påverka så många som möjligt i min närhet till ett sundare liv.

Tänker på er mina vänner (hoppas NI läser, tar till er och agerar) som duschar på kvällen (rakar er under armarna) och sedan smetar in er i aluminium innan ni går och lägger er. Herre.. Sluta upp direkt.

Lämna en kommentar