Kärlek

När jag vaknar alldeles för tidigt, bara för att jag inte vill sova bort minuter jag i vaket tillstånd kan njuta mer av. När jag somnar med samma person i mina tankar som jag vaknar med. När det låter i min telefon och min första tanke är att jag hoppas att det är en viss person som skrivit till mig. När jag helt plötsligt ser lite extra ljust på framtiden. När jag nästan blir yr av alla idéer som kommer till mig om hur jag vill visa min kärlek och uppskattning. När jag hoppar glädjeskutt som en femåring innan jag vet att jag ska få en efterlängtad kram. När jag vill ge mig själv. När jag hinner börja sakna någon som bara springer ner i tvättstugan. När jobbiga saker blir oviktiga. När jag ler mer än jag pratar. När jag inte behöver min telefon. När jag gör saker jag är rädd för. När jag slutar bryr mig om jag äter lakritsbalkar fem kvällar i veckan. När det känns i magen. När jag gärna åker iväg på en resa med mina vänner, men när det finns en person jag alltid lite hellre vill åka med. När jag älskar ett par ögon mer än alla andra. Då vet jag att jag är kär.

Det finns ingenting så underbart som det där hugget i hjärtat som i nästa andetag susar vidare till magen och gör det svårt att andas. Allt inuti svävar och endast den fysiska kroppen står kvar på marken. Hur bevarar man känslan?

Man kan aldrig välja kärlek. Det är både skrämmande och fantastiskt. Du kan vara ditt bästa jag och lite till utan att nå fram, du kan vara långt ifrån ditt bästa jag och ändå nå fram. Det finns inga nycklar som passar alla hjärtan. Det finns heller inga garantier att den nyckel som passar idag passar imorgon. Kärlek måste behandlas med ömhet. Att finna jordens bästa människa är inte detsamma som att finna den bästa människan för mig. En ömsesidig kärlek är viktigare än att försöka mäta storleken på den. Jag tror att olikheter kompletterar varandra medan lika värderingar är avgörande för att skapa trygghet. Sluta aldrig visa uppskattning. Jag tror allt vi gör kommer tillbaka till oss. Du äger aldrig någons tillit. Du har den precis så länge som du förtjänar den. Vilket du alltid väljer själv.

Ta aldrig någon för givet. Behandla kärleken och människan som ger dig den med respekt. Då kommer du vinna allt det du kan förlora om du inte gör det. En delad kärlek innebär aldrig en delad människa, tvärtom. Kärleken ska göra dig mer hel än någonsin.

Den dagen du tar kärleken för givet har du förlorat den.

Lämna en kommentar