Mitt 2012

En sen och snabb sammanfattning av mitt 2012.

För första gången på länge startade jag ett nytt år med att vara skriven i 0910-området igen.

Våren tillbringade jag mycket tid med att försöka bygga upp min fysik igen. En stegrande träning, där det hela tiden var en balansgång mellan att vilja för mycket och att försöka vara klok. Fotskadan jag drabbades av våren 2011 (som visade sig vara ett brott) tog över 1,5 år att bli så pass bra att jag kunde maxbelasta foten med exempelvis hoppträning. Skaffade mitt första årskort på 360 tc, bästa gymmet jag vet som dessutom erbjuder lokaler som har öppet dygnet runt året om. I dessa lokaler finns förutom allt det vanliga även en massa rep, ringar, klätterstegar osv.. Jag började med att variera mellan två olika cirkelträningar där jag ofta befann mig i denna delen av gymmet. Det var ofta tunga träningspass, då jag började från noll på alla sätt, kondition, uthållighet och styrka.

I mars kom Jill och hälsade på en helg. Vi åkte slalom/snowbord,och självklart besökte vi även Erikslidsbacken med madrassen.

I maj började jag mitt säsongsarbete på kyrkogården. Jag hamnade med ett riktigt härligt gäng så mellan alla jordhögar bjöd sommarens jobb på många skratt och luncher i solen. Jag lyckades även under denna tid övertala fröken kantSKÄRa aka Matilda att hänge med till gymmet och vilken gymtjej hon nu har blivit. Stolt!

Min egen kropp började komma i fas under sommaren och jag kunde tillslut, helt obehindrat från tidigare skador, börja lira boll igen. Tyvärr blev det ingen matcher p.g.a diverse sura gubbar som vägrade skriva på övergångspapper. Så alla ni som någon gång funderar på att spela fotboll i Clemensnäs IF kan jag starkt rekommendera att ni ser till att båda parter skriver under ett papper på att dom släpper er om ni i framtiden vill byta klubb.

En av sommarens roligaste stunder var helt klart stadsfesten. Detta år bjöds stan på Winnerbäcks tralliga melodier. Jag sjöng med och var allmänt lullig och nöjd över livet.

Jag har aldrig slicka så många frimärken som år 2012. Att slåss mot svensk byråkrati är inte enkelt och man måste som sagt gilla smaken av frimärke.

Under 2012 började jag spara ihop till min PT-utbildning. I november flyttade jag till moster i Stavsjö dels för lite miljöombyte och för att se om dom skulle orka med att ha mig i huset. Det har gått bra och tanken är att bo här medan jag då och då pendlar till min utbildning i Stockholm.

Trots ett ständigt försök till snålande unnade jag mig för första gången på länge en längre resa. Jag, Anna och Jossan packade våra gigantiska resväskor och drog till Florida i tre veckor. Välbehövligt och framför allt en otrolig resa där det kändes som att vi hann göra hur mycket som helst samtidigt som vi hade all tid i världen till att bara strosa omkring på stränderna.

Jag hade en fantastisk jul hemma i norr. Tack Mia för att du ville följa med och fira den med mig och min familj!

Årets…
mest sagolika kväll, kvällen då jag och Mia befanns oss i Åselet. Svårt att beskriva. Magisk.
upptäckt, när Matilda hittade palt på PDOL.
skönaste gung, Syster Sol med ”gillar din Vibe” under trästocks.
middagssällskap, farmor på matfesten.
vurpa 1, när jag flög över styret på cykeln och gjorde en Anja.
nya träningssätt, ”mysträning” man väljer en träningskompis som man värmer upp med och sedan mest går runt och snackar med i gymmet. Passar som fredagsträning.
överlevnadsprov, att ta sig från stugan i Oppeby efter nyårsafton.
låt, ”Read All About It” med Emeli Sandé.
lärdom 1, pinetree är inte ett träd som ser ut som en ananas utan ett barrträd.
cach, när jag visade mina klättringsskills för Anna på Captiva.
snyggaste kram, självklart min och min dirty dancing partner Anna Liljehovs show på Växjö tågstation.
mest efterlängtade fika, samma Anna som ovan.
kommentar, ”Is it the WHOLE fish?” Annas frågar vår servitris i USA om hur hennes tonfisk kommer att serveras.
vurpa 2, när jag plötsligt bara försvinner raklång ner mot marken under en löprunda i skogen i Växjö.
svettigaste, när jag släpat in och runt alla väskor på tåget mot Bastuträsk under julen. Kastar av mig alla kläder förutom strumpbyxorna och t-shirt.
film, ”The Intouchables”. Min första kommentar när jag precis sett den. ”Kan vi se den igen?”
promenad, min och Edits vid älven den där varma sommarkvällen i juni.
lärdom 2, gå inte in på någon internetsida under tiden du får a-kassa. Läs ingen tidning, prata inte med någon.
sötaste, Kisen med tratt.

¨

Vem vet vad 2013 har att erbjuda?

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Tack för ett fantastiskt år. Ett år som jag Alltid kommer bära med mig i hjärtat.
    Skratt. Leenden. Glädje. Värme. Trygghet. Längtan. Saknad. Minnen. KärleK.
    Du är one of a kind. Du är speciell och du är en helt underbar människa, på alla sätt som går.
    Älskar.