Förändringar

Hej Sverige! Jag har några idéer på förändringar!

Om en arbetsgivare idag vägrar skriva ut ett arbetsgivarintyg blir arbetstagaren helt utan ersättning så länge detta A4-papper inte skrivs på (jag själv är inne på 4:e månaden utan ersättning). A-kassan bara rycker på axlarna och säger att dom inget kan göra förutom att följa de regler som finns. Alltså behövs en ny regel!

– Arbetsgivaren får stå för hela ersättningen tills hen har fixat ett intyg.

 

Idag är det många som glömmer sina betalkort i parkeringsbiljett-automaterna.

– Pip-ljudet kommer och biljetten kommer ut först EFTER att du tagit ut ditt kort.

 

Jag är en person som vägrar gå till doktorn (nästan), p.g.a att endast blivit hjälpt EN enda gång (fick utskrivet ögondroppar, då receptfria inte hjälpte mot min pollenallergi). Annars har, enligt mina erfarenheter Sveriges största skämt till yrke, läkarna bara suttit och ”Hmm..” ”Jaaa.” ”Man kan inte få gallanfall i din ålder” (Jo! Det kan man). ”Landet jag kommer ifrån där dricker då ingen mjölk”. En annan gång bad jag dom ta ett speciellt prov, fick som svar att det definitivt inte var det jag led av. Tjatade till mig ett prov, som visade sig stämma exakt med det jag trodde. Skadade foten svårt en gång när jag var 12 år, fick frågan om jag tävlade i fotboll, sen fick jag hoppa hem. Gick kraftigt ned i vikt i mellanstadiet, fick kramper i magen direkt jag åt, sökte hjälp. Första frågan jag fick av läkaren var ”har du några vänner”. I våras sökte jag hjälp för att jag för ett halvår sedan började höra min egen puls i örat, förklarade för skämtet att jag inte kan somna på kvällarna och vaknar av det på nätterna. Läkaren säger ”det är ett vanligt fenomen”, tittar i örat 2 sekunder och säger ”det ser fint ut”. Efter att ha googlat på det och förstått att det finns flera saker man borde undersöka och behandlingar för att få det att försvinna, ringer jag upp och frågar om jag kan få träffa en öronläkare  Får som svar att samme doktor måste titta på det igen och det har han inte tid med förrän till hösten.. Ja listan kan bilda en ny Harry Potter-serie.

– Läkarna får betalt efter antal LÖSTA fall och nöjda patienter.

 

Idag har en del matbutiker snabbkassor vissa tider. Det hjälper inte.

– Inför en pensionärs-kassa. 70+ som betalar med rabattkuponger står säkerligen glatt i rad och väntar på varandra.

 

Blir man försenad med SJ så får man tillbaka en mindre del av resans värde i pengar eller hela resans värde i resecheckar. Kruxet är att dessa checkar endast går att använda i SJ’s resebutiker som bara finns i landets större städer. Helt oanvändbara för mig och många andra. Tyvärr. Jag åker ofta nattåg och hade gärna valt en ny resa än fått tillbaka 25% i pengar.

– Det borde finnas ett alternativ där man får igen motsvarande summan i SJ-prio poäng istället för resecheckar. Då skulle fler resenärer skaffa SJ-priokort (plus för sj!) och även Per-Ola från Bastuträsk skulle ha nytta av dessa poäng då han kan boka en ny resa via internet. Ingen butik behövs. Smidigt, rättvist, 2012!

 

Vi borde jobba grymt mycket hårdare med att dra ner konsumtionen av plastpåsar. Får ont i magen när jag står vid frukt & grönt på ica. Förstå hur många påsar det går åt under en dag.

– Sluta sälja platspåsar på mataffärer. Sälj tygpåsar. Tillslut kommer det vara helt naturligt.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Hej Moster! Ibland får man bara en resecheck direkt i handen. Har hänt mig ett antal gånger.. Vet inte varför. Men dessa har jag alltid fått slänga. Rabattkod har jag inte blivit erbjuden, det ska jag undersöka nästa gång!

  2. Ang. SJ; nog funkar återbetalning på nya resor om tåget är försenat! Man får en rabbatt-kod på mailen och använder den när man bokar sin nya resa på nätet. Har funkat för mig, Fick en rabbattkod som sedan Ola kunde nyttja när han bokade tåg hem till Skellefteå. Allt via SJ:s web-sida. Eller…… så har jag missförstått dig!?? :) KRAM från moster Åsa