Äppelmos med mormor

I lördags fick jag äntligen lära mig hur man gör riktigt gott äppelmos. Jag och mormor kokade fem stora burkar! Det går liksom inte köpa färdig sylt, äppelmos eller liknande eftersom det innehåller 50% socker, 45% E och kanske lite äpple. Fördelen med att göra eget är också att man kan anpassa mängden socker. Jag, som tyckte moset var supergott helt utan socker, brukar röra ner så lite som möjligt och istället frysa in.

Vädret har varit toppen i helgen! Igår gick jag ”broarna” på eftermiddagen och idag sprang jag alla fem broar vilket resulterade i 1,7 mils löpning. Imorgon börjar nedräkningen på jobbet. Endast tre dagar kvar!

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Vilken pigg och duktig mormor du har!! Bra att du för traditionen vidare, för min egen generation verkar helt tappad bakom en vagn när det gäller äppelmostillverkning och paltbakande :)