Turkos

Jag älskar turkost! Nu har vi även piffat upp lägenheten med denna underbara färg.

Symbolik för färgen turkos: Healing, tålamod, lugn, harmoni, balans.

Turkos är en blandning av grönt (balans) och blått (kommunikation) och tolkas därefter. Grönt symboliserar harmoni, balans, förnyelse, healing och kännetecknar barmhärtighet, kärlek och empati. Det är fridens, tillväxtens och sympatins färg. Lysande grönt och blågrönt kännetecknar helande förmåga. Blått symboliserar lycka, healing, tålamod, lugn och kännetecknar lugn, hängivenhet, sanning, allvar och stillhet. Den kan tyda på utvecklad medial hörsel och telepatisk förmåga.

Turkos är målmedveten och säger stå stilla! Vad tycker jag? Vad behöver jag? Turkos säger mer vad den känner än vad som är lämpligt. Dess grundläggande motivation i livet är personliga relationer. Turkos är bra på att dela med sig till andra eftersom den hatar att vara ensam. Den älskar verkligen familjeliv.

Turkos uppmuntrar till att komma underfund med vem man är. Den hjälper en att gå fram i livet. Att hålla en turkos sten i handen lugnar ner känslomässig chock. Färgen hjälper dig att stå på dig i relationer. Smycken i turkos är mycket läkande när det gäller hjärtefrågor.

Lämna en kommentar